
A diéta elején sok páciens tesz fel kérdéseket az új étkezési rendszerrel kapcsolatban, ötleteket kérnek ételek elkészítésére vonatkozóan. Ezért összeállítottunk egy kis receptgyűjteményt, melyet a pácienseink osztottak meg velünk annak reményében, hogy a leendő pácienseknek könnyebbé teszik a különböző protein ételek és a megengedett zöldségfélék kombinálását.
Ebédre és vacsorára kombinálhatók az A és B csoportba tartozó zöldségfélék és a KetoPro termékek. Amennyiben főzésnél nem használta fel az engedélyezett zöldségfélék teljes mennyiségét, készítsen belőle salátát vagy köretet.
A KetoPro termékekből, zöldségekből és fűszerekből Ön is alkothat új recepteket.
Levesek

Receptek
- Karfiol leves: 200 ml vízben megfőzünk 50 g karfiolt vagy brokkolit, miután kicsit kihűlt keverjük össze a KetoPro zöldséglevesporral. Ízlés szerint ízesíthetjük szárított fokhagymaporral.
- Cukkini leves: 200 ml vízben megfőzünk 50 g apróra vágott vagy lereszelt cukkinit. Amikor kicsit kihűlt keverjük össze a KetoPro zöldséglevesporral.
- Zöldbab leves: 200 ml vízben megfőzünk 50 g zöldbabot, miután kicsit kihűlt keverjük össze a KetoPro zöldséglevesporral. Ízlés szerint ízesíthetjük szárított fokhagymaporral.
- Spenótos leves: 200 ml vízben megfőzünk 50 g spenótot, miután kicsit kihűlt keverjük össze a KetoPro zöldséglevesporral. Ízlés szerint ízesíthetjük szárított fokhagymaporral.
- Zöldségleves: 400 ml vízben főzzünk meg 50 g paprikát és 50 g paradicsomot, majd adjunk hozzá szárított vöröshagymát. A végén ízesítsük szárított petrezselyemmel, sóval, borssal. Megjegyzés: Ne felejtsük el, hogy ez a leves nem tartalmaz KetoPro terméket. Ezért vagy a leves után fogyasszon egy sós ízű tasakot, vagy adjon a leveshez egy KetoPro levesport.
- Potekal leves galuskával: Főzzük meg az engedélyezett mennyiségű karfiolt és brokkolit, csináljunk galuskát KetoPro csirkeízesítésű krokett porból, majd adjuk a leveshez (amikor majdnem kész a leves) és főzzük még pár percig a galuskával együtt
- Salsa szósz: Készítsen salsa szószt úgy hogy a paradicsomleves port összekeveri 100 ml vízzel és melegítse fel egy edényben. Egy másik edényben párolja meg a zöldségeket. A párol zöldégre öntse rá a salsa szószt.
Omlettek

A tasakon feltüntetett mennyiségű vizet öntsük a shaker-be. Hozzáadjuk a tasak tartalmát és addig rázzuk amíg össze nem áll a keverék. Tegyünk néhány csepp extra szűz olívaolajat (ne felejtsük el mennyi a napi megengedett mennyiség) egy serpenyőbe (lehetőleg teflon bevonatú, vagy kerámia serpenyőt használjunk, hogy ne ragadjon oda) és süssük meg az omlettet. Fűszerezzük ízlés szerint.
Receptek
- Zöldséges felfújt (szuflé): Pároljunk meg kevés olívaolajon 50 g gombát, 50 g spenótot és 50 g zöldpaprikát, adjunk hozzá porlasztott szárított fokhagymát és szárított vöröshagymát. Öntsük fel vízzel és hagyjuk felforrni. Készítsük el a KetoPro szalonnás omlett keveréket és keverjük össze a zöldségekkel. Tegyük egy mélyebb tálba és süssük meg mikrohullámú sütőben.
- Cukkinis, zöldpaprikás omlett: Pároljunk meg 50 g cukkinit és 100 g zöldpaprikát egy kevés olívaolajon. Ebbe öntsük bele a KetoPro szalonnás omlett keveréket. Tálaljuk zöldsalátával.
- Spenótos, zöldpaprikás, gombás omlett: Aprítsunk fel 150 g spenótot és főzzük meg. Szeleteljünk fel apróra 50 g zöldpaprikát és pirítsuk meg egy serpenyőben olaj nélkül. Szeleteljünk fel 100 g gombát és pirítsuk meg pár csepp olívaolajon. Mindezt keverjük össze és ízesítsük fokhagymaporral, kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A zöldségeket tegyük egy serpenyőbe és adjuk hozzá a KetoPro omlett keveréket. Addig süssük amíg az omlett elkészül.
- Zöldpaprikás, paradicsomos omlett: Keverjünk össze kevés olívaolajat egy kevés vízzel. Egy részét öntsük egy serpenyőbe és dinszteljünk meg egy kevés szárított vöröshagymát. Adjunk hozzá 50 g apróra vágott zöldpaprikát és dinszteljük tovább. Ezután adjunk hozzá 50 g apróra vágott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk (egy kevés csemege paprikát is hozzáadhatunk). Ízlés szerint erős paprikával is ízesíthetjük. Dinszteljük tovább, hozzáadva a megmaradt olaj-víz keveréket. Keverjük össze az elkészített KetoPro omlett keverékkel és süssük még egy rövid ideig.
- Spenótos, zöldpaprikás, brokkolis muffinok: Készítsük el a KetoPro omlett keveréket a shaker-ben és adjunk hozzá petrezselymet, oregánót és fokhagymaport. 3 szilikonos muffin sütőformába tegyünk egy kevés spenótot, brokkolit, zöldpaprikát. A zöldségeket előzőleg pároljuk pár percig mikrohullámú sütőben. Öntsük rá az omlett keveréket a zöldségekre és süssük 2-3 percig mikrohullámú sütőben.
- Spenótos, paprikás omlett: Néhány csepp olívaolajon készítsük el a KetoPro omlettet, úgy hogy palacsinta formájú legyen. Grillezzük vagy pároljuk a zöldpaprikát (200 grammot) főzzünk meg 100 g felaprított spenótot. Fűszerezzük ízlés szerint és tegyük rá a már elkészített omlettre.
- Spenótos muszaka: Főzzünk meg 250 – 300 g spenótot és a felét tegyük egy tepsibe. Egy kevés olívaolajon dinszteljünk meg 50 g felszeletelt gombát és szárított vöröshagymát. Adjunk hozzá sót, borsot, fokhagymaport. Öntsük bele a tepsibe, majd tegyük rá a megmaradt spenótot. Az egészet öntözzük meg a vízzel összekevert KetoPro omlett porral. Sütőben süssük meg.
Csirkés krokett

Receptek
- Spenótos csirkés krokettek: Főzzünk meg 50 g apróra vágott spenótot. Szűrjük le és keverjük a KetoPro csirkés krokett alaphoz. Formázzunk belőle fasírtokat és süssük 15 percig. Készítsünk salátát 150 g uborkából és 100 g zöldpaprikából. Fűszerezzük ízlés szerint.
- Húsgombócos leves: Készítsünk levest a megengedett mennyiségű karfiolból és brokkoliból. A csirkeizesítésű krokettporból készítsünk gombócokat és főzzük bele a levesbe.
Burgonyapüré

Receptek
- Hagymás burgonyapüré: Pároljunk meg egy pár csepp olívaolajon egy kevés szárított vöröshagymát. Adjunk hozzá egy kevés őrölt pirospaprikát. Keverjük össze a KetoPro burgonyapürével.
- Spenótos burgonyapüré: Főzzünk meg és aprítsunk fel 200 g spenótot. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük fokhagymaporral és kakukkfűvel. Serpenyőben pirítsunk meg 100 g felszeletel gombát fél kanál olívaolajon. Amikor megpirult keverjük össze a spenóttal. Készítsük el a burgonyapürét az útmutató szerint, majd keverjük össze a spenótos gombával.