„Nem szenvedtem, nem éheztem” – 5 hét alatt 11 kilós fogyás

175 cm magas vagyok. A 42. születésnapomon 103 kg fölött mutatott a mérleg. Ekkor már jó ideje pocsékul éreztem magam a bőrömben: fáradtság, alvászavar, horkolás, koncentrációs problémák stb.

Az előző két nyáron ketogén diéta és időszakos böjtölés segítségével sikerült 6-8 kilókat fogynom, de nem tudtam tartani a súlyom. Ezen a nyáron nem volt meg a mentális erőm egyedül belevágni.

A feleségem talált rá az orvosi kontrollal kombinált KetoPro programra: szeptember közepén vettem fel a kapcsolatot a doktornővel: hasi ultrahang, labor, konzultáció – október 1-jén kezdtük a programot. Az emelkedett májfunkciók miatt a III. fázissal indítottunk: sovány hús, saláta, napi 1500 kalória, májkímélő étrend.

Néhány hét alatt leadtam 7 kg-ot, de mivel ebben a fázisban kevesebb a „tiltott” étel, kicsit kiengedtem és vissza is jött 2 kiló… elkeseredtem, viszont a májértékeim helyreálltak, nem volt akadálya beindítani a ketózist.

November 15-én, pontosan 97 kg súllyal, nagyjából 20 doboz különféle KetoPro fehérjével felszerelve vágtam bele az I-es fázisba: napi 800 kalória, max. 50 gramm szénhidrát, 5 étkezés, 3 óránként. Na ez nekem csak 4 étkezés lett, mivel a korábbi időszakos böjtölések miatt hozzászoktam a késői reggeli – korai vacsora ‘kombóhoz’, emiatt a tízórainak szánt étkezést – a doktornővel konzultálva – hozzácsaptam az ebédhez.

Nem az étkezés volt a kedvenc időszak a napomban, de nem szenvedtem, nem éheztem, simán tartható volt minden „szabály”. December 22-én 86 kg volt a súlyom, ez 11 kg fogyás 5 hét alatt. Az étkezés mellett heti 1 súlyzós edzést és 2 sétát iktattam be. Valamikor december elején át is álltunk a II-A fázisra, december 22-én a II-b-re, ami azt jeleni, hogy az egyik étkezéskor a krokettet le lehet cserélni 2 tojásra, 150 gramm csirkemellre vagy 200 gramm halra. Onnan már sokkal könnyebb.

Hol tartok most? A vérnyomásom és a teljes vérképem minden értéke visszatért a normál tartományba. Olyan dolgok is, amik hosszú ideje magasak voltak, pl. triglicerid, koleszterin. Sokkal jobb a közérzetem, sokkal jobban alszom, több az energiám.

Karácsonykor kicsit megállt a fogyásom, de mostanra újra beindult és január közepén kezdjük a III. fázist. Őszintén, kicsit félek tőle, mert ahogy csökken a kontroll a fogyasztható ételeket illetően, úgy kell nőnie az önfegyelemnek, hogy folytatódjon a fogyás.

103 kilóról indultam, 78 a cél.

Balázs


Tudj meg még többet az orvosi segítséggel végzett fogyásról!