5 hét alatt 11 kiló fogyás – Balázs KetoPro mintaétrendje

Balázs november 15-én kezdte KetoPro diétáját 97 kilogrammos súllyal, elmeséli milyen étrend segítette ebben.

Nagyjából 20 doboz különféle KetoPro fehérjével vágtam bele az I-es fázisba:

  • napi 800 kalória
  • maximum 50 gramm szénhidrát
  • 5 étkezés
  • 3 óránként

Na ez nekem csak 4 étkezés lett, mivel a korábbi időszakos böjtölések miatt hozzászoktam a késői reggeli – korai vacsora ‘kombóhoz’, emiatt a tízórainak szánt étkezést – a doktornővel konzultálva – hozzácsaptam az ebédhez.

Nagyjából így nézett ki a napi étkezésem:

reggeli: 9:00-9:30 között egy KetoPro kapucsínó vagy latte, benne egy presszókávé. Nekem kicsit édes, de teljesen OK és délig nem is voltam éhes. Később átálltam a KetoPro palacsintára, amit nagyon szeretek!

ebéd: 12:00-13:00 között KetoPro leves (ezt a kimaradt tízórai helyett). A csirkés OK, a paradicsomosnak kellettek a plusz fűszerek 🙂.

300 gramm az engedélyezett zöldégekből, ez a legtöbbször saláta/rukkola, retek, uborka és zöldpaprika volt. Emellé KetoPro krokett, néha röszti. A krokettet nagyon szerettem, de kicsi adag, mindig hamarabb elfogyott, mint a saláta.

Kb. heti 2 alkalommal a levest lecseréltem KetoPro csokira. Ez sokat segít az édesség iránti sóvárgás csökkentésében, és nagyon finom!

Néha készítettem gombapörköltet: vöröshagyma, zöldpaprika, fűszerpaprika, sok gomba. Tudom, a vöröshagyma nem engedélyezett, de 2 adaghoz kell 110 gramm, ez adagonként kb. 4 gramm szénhidrát és minimális kalória. KetoPro chips-szel remek ebéd, ha unod a salátát.

uzsonna: 15:00-16:00 között – ez mindig fehérjeital volt, sok ízt kipróbáltam. Finom, eltelít.

vacsora: 18:00-19:00 között – itt sincs sok kombinációs lehetőség, mivel a kétszer 300 gramm saláta naponta kötelező, így többnyire a vacsora ugyanaz, mint az ebéd (leves nélkül). Saláta + krokett, néha gombapörkölt. Itt szoktam kísérletezni az új ételekkel: tejberizs, palacsinta, krokett stb. Nyilván, ha édeset választok, akkor előbb lenyomom a salátát magában.

Nem az étkezés volt a kedvenc időszak a napomban, de nem szenvedtem, nem éheztem, simán tartható volt minden „szabály”. December 22-én már csak 86 kg volt a súlyom, ez 11 kg fogyás 5 hét alatt.

Tudj meg még többet az orvosi segítséggel végzett fogyásról!