GYIK

Mit takar a KetoPro protein diéta?

A KetoPro keto vagy proteindiéta biztos és hatásos módja a fogyásnak, mely szigorúan orvosi felügyelet mellett végezhető. A végső cél, hogy megtartsuk a diétával elért új súlyt, ezért lényegesek az ún. „átnevelő” fázisok.

Miből áll a keto diéta?

Kezdetben a proteindiéta magas biológiai értékű fehérjék bevitelét jelenti, kész KetoPro fehérjekészítmények segítségével. Az első fázis befejeződése  után következnek az úgynevezett „átnevelő” fázisok, ahol fokozatosan bevezetünk bizonyos élelmiszer-csoportokat,  a végső cél pedig egy kiegyensúlyozott étrend kialakítása.

Mi az a ketózis?

Leegyszerűsítve, a ketózis egy természetes és egészséges anyagcsere-állapot amelyben a test a glükóz helyett zsírokat és ketonokat használ energiaforrásként. A ketogén étrend minimalizálja a szénhidrát bevitelt, amelynek hatására különbözó kémiai folymatok játszodnak le a testünkben, amelyek következtében a máj ketontestek kezd gyártani. A ketontestek képesek átszabályozni az egész anyagcserénkent!

Veszélyes-e a ketózis?

Nem. A diéta teljes ideje alatt egy szakképzett orvos felügyel a paciensre. Az első vizsgálat alkalmával az orvos dönti el, hogy a paciens egészségi állapota engedélyezi-e, hogy ketogén diétát alkalmazzon, vagy sem. Önállóan, orvosi felügyelet nélkül NE kezdje el a keto diétát!

Van-e valamilyen korhatár?

A KetoPro programot 16 éves kortól lehet elkezdeni, az ajánlott felső korhatár pedig 65 év. 16 évnél fiatalabb vagy 65 évesnél idősebbeknek az aktív keto szakaszok nem ajánlottak, viszont minden ilyen esetben egyedi orvosi elbírálás alapján és a megelőző laborvizsgálatok függvényében ettől el lehet térni.

Úgy hallottam, hogy ezzel a diétával nagyon gyorsan lehet fogyni. Hány kilót fogyhatok le 1 hónap alatt?

A fogyás mértéke mindig egyedi, függ a diétázó kiindulási és egészségi állapotától, nemétől,  aktívan sportol-e a páciens, de elsődlegesen az anyagcserétől. Amit biztosan állíthatunk, hogy gyorsabban fog fogyni, mint bármely más diétával és hogy onnan fog fogyni, ahol a legtöbb zsírfelesleg van. Az eddigi több éves tapasztalatok alapján, az átlagos havi fogyás 6-8 kg között mozog a legtöbb páciensnél.

Hogy fogom érezni magam a KetoPro diéta alatt?

A ketózisnak köszönhetően, a diéta harmadik napján felszabaduló ketontestek pszichostimuláló hatással bírnak, ami jó közérzetet biztosít, elegendő energiánk van, nincs fáradtságérzet és nincs éhségérzet. A diéta része a szükséges vitamin- és ásványianyag-készítmények fogyasztása.

Miért kötelezőek az orvosi vizsgálatok?

Az első és második fázis alatt (ketózis fázisa) a 15 naponkénti  vizsgálatok azért szükségesek, hogy az orvos felmérje, valamint követni tudja a páciens egészségi állapotát és  ezek függvényében esetlegesen változtasson az étrend és  étrend-kiegészítők mennyiségén, és hogy meghatározza mikor léphet a páciens a következő fázisba. A további fázisokban már általában elegendő a 30 naponkénti orvosi vizsgálat/konzultáció, de ezt minden egyéni esetben az orvos határozza meg.

Miért kötelező a diétát megelőző orvosi vizsgálat?

Azért kötelező a KetoPro diétát megelőző orvosi vizsgálat, mert a laboreredmények alapján tudja felmérni az orvos az egészségi állapotát, valamint azt, milyen az anyagcseréje és ezek alapján határozza meg az ön egyéni programját. Orvosi döntés szükséges ahhoz, hogy a keto diétát biztonsággal el tudja kezdeni.

Mit csináljak, ha nem vagyok éhes és nem tudom megenni az előírt mennyiségeket?

A magassága és súlya alapján az orvos állapítja meg, naponta mennyi fehérjére és zöldségfélére van szüksége. A ketózis alatt jelentkezhet a jóllakottság érzése, de ez nem jelenti azt, hogy önállóan csökkentheti az előírt mennyiségeket. A legfontosabb viszont az, hogy a napi öt étkezést tartsa be. Amennyiben viszont egy étkezés kimaradt, azt nem célszerű pótolni. Egyébként ilyen jellegű kérdések/problémák esetén, kérjük mindig konzultáljon az orvosával.

Mit tegyek, ha megszegtem a diéta szabályait?

Minél előbb lépjen kapcsolatba az orvosával, aki segít a követendő lépések tekintetében! Semmiféleképpen ne próbáljon önállóan ketózisba kerülni!

Minek alapján válasszak a KetoPro termékek kínálatából?

Rengetek sós és édes íz áll a rendelkezésére, ezért mindenki a saját ízlése szerint választhat, attól függően  egyébként milyen ízeket fogyaszt szívesen. Természetesen, szakértőnk mindenben a segítségére lesz és az ízek/termékek kiválasztásánál is biztosítja a hasznos tanácsadói hátteret.

Mit jelent a „vásárlási engedély” és miért nem vehetek ételt, ha lejárt?

A vásárlási engedélyt az orvos állítja ki, annak alapján, hogy mennyi ételre van szüksége az adott időszakban, az adott fázisban. Így határozzuk meg, mennyi táplálék megvételére jogosult a következő orvosi vizsgálatig.

Miért nem fogyaszthatók a csokik és a kekszek a KetoPro termékek kínálatából az első és a második fázisban?

A csokik és a kekszek valamennyivel több kalóriát tartalmaznak a KetoPro tasakoknál, ezért nem fogyaszthatók addig, ameddig tart a fogyás. Ezek a termékek az elért testsúly megtartásában játszanak jelentős szerepet. Ennek ellenére a különböző ízesítésű crispy szeleteket minden fázisban lehet fogyasztani.

Mi ennek a diétának az előnye más diétákkal szemben?

Sok előnye van. Többek között a gyors súlyvesztés, nincs éhségérzet, jó a közérzetünk, a bőr csak minimálisan ereszkedik meg.

A KetoPro diéta alatt fogyasztható termékeket Franciaországban gyártják, a hatályos, szigorú EU-s és hazai jogszabályok betartása mellett, így biztosított, hogy a páciensek mindig kiváló minőségű termékekhez jutnak.

A KetoPro diéta mellett szól a folyamatos orvosi felügyelet, valamint a sok ezer elégedett páciens visszajelzése is, akik az elmúlt 5 év alatt ezzel a módszerrel fogytak és jelentősen javítottak az életminőségükön és egészségügyi állapotukon. 

Mit tartalmaznak a KetoPro termékek? Léteznek-e gluténmentes termékek?

Minden termékünk magas biológiai értékű fehérjéket, zsírt, csökkentett mennyiségű szénhidrátot és élelmi rostokat  tartalmaz.

Igen, a termékpaletta gluténmentes termékeket is tartalmaz.

Hogyan egyeztessem a protein diétát a társadalmi életemmel? Olyan a munkám, hogy időnként kénytelen vagyok étteremben ebédelni az ügyfeleimmel.

A KetoPro diéta nem zavarja meg életvitelét, nem fog gondot okozni munkahelyén, társasági életében. Ha étteremben kell ennie, a tasak helyett egyen grillezett csirke vagy pulykamellet, illetve halat, salátát, vagy más módon elkészített zöldségféléket. Természetesen a részleteket meg kell beszélnie az orvosával, aki részletes útmutatást ad.

Mi történik, amikor befejezem a diétát? Visszajönnek a leadott kilók?

Amennyiben végig csinálta az összes „átnevelő” fázist, új étkezési szokások jellemzik majd életét. A szervezete nem fog annyi ételt kívánni, mint a diéta előtt, ki tudja majd választani azokat az ételeket, amelyektől nem jönnek vissza a leadott kilók. Ha előbb hagyja abba a diétát, vagy visszatér a régi szokásaihoz, természetesen újra jönnek majd a felesleges kilók.

Kell-e még valamilyen gyógyszert szednem a diéta mellett?

A diéta alatt az előírt vitamin- és ásványianyag-készítményeket kell szedni, nehogy bármilyen hiány lépjen fel, azaz, hogy megőrizzük egészségét, illetve esetlegesen egyéb gyógyszereket az orvos egyedi utasítasai szerint. A diétától függetlenül szedett gyógyszereit természetesen folytatni kell a kezelő orvos utasításai alapján.

Miért van szükség az orvosi vizsgálatokra?

Azért szükségesek a periódikus orvosi vizsgálatok, hogy folyamatosan ellenőrizni és követni  tudjuk az egészségi állapotát.

Mi történik az orvosi vizsgálat során?