Gyermek diéta

Mi okozza a gyerekkori elhízást?

A helytelen táplálkozási szokások a gyerekkori elhízás legfőbb okozói:

A gyerekkori elhízás rossz hatással van a gyerek testi és lelki egészségére.


Mik a gyerekkori elhízás következményei?

Gyermek diéta: Gyerekkori elhízás

Lelki szempontból az elhízott gyerekeket gyakran csúfolják a társaik, ami önértékelési problémához vezet, a gyerek bezárkózik, depressziós lesz. Itt kezdődik az ördögi kör, ahol a gyerek az étkezésben, főleg az édességekben keresi a vigaszt, amitől még jobban szaporodnak a kilók.

Riasztó és aggasztó is egyben, hogy a gyerekeknél is jelentkeznek olyan betegségek, melyek azelőtt csak a felnőttekre voltak jellemzőek (magasvérnyomás, emelkedett vérzsírszint, csontrendszeri deformitások, zsírmáj, krónikus fáradtság, stb.)

Az elhízás és a túlsúly megelőzésére és kezelésére a legalkalmasabb a 7-13 év közötti korosztály. A gyerekek nem tudnak eleget az egészséges táplálkozásról, ennek fontosságáról, arról hogy miért veszélyes az elhízás és milyen negatív hatásai vannak az egészségükre. Ezért fontos, hogy a szülők mielőbb szembesüljenek a problémával és elfogadják a tényt, hogy a gyereküknek súlyproblémái vannak.


Mi a KetoPro Junior?

A KetoPro Junior program kiegyensúlyozott táplálkozást javasol sok gyümölcs és zöldségféle fogyasztása mellett, melyek kielégítik a gyerek tápanyag szükségletét. A program időtartama alatt, több tényező alapján (életkor, magasság, egészségi állapot) a kezelő orvos határozza meg, hogy miből mennyit fogyasszon a gyerek. A helyesen összeállított diéta fokozatos súlyvesztéshez vezet. A végső cél, hogy a gyerek étkezési szokásai és életmódja megváltozzon. Ez a program teljes egészében eltér a felnőttkori elhízás kezelésére kialakított protein diétától.

A KetoPro Junior program időtartama alatt az orvos határozza meg, hogy mennyi KetoPro csokoládét és kekszet fogyaszthat a gyerek. Szintén a kezelő orvos határozza meg, mennyi KetoPro protein étkezést vezet be a gyermek napi étrendjébe.